Young Residence 2 - Apartamente noi Iași

Structură solidă-rezistență mare la seisme

Structură solidă-rezistență mare la seisme
Rezistenţa la cutremur este, cu siguranţă, una dintre principalele griji ale proprietarilor, atunci cand se mută într-un bloc nou.
Structura unei clădiri este cea care susţine întreaga greutate a construcţiei, iar rolul ei este de a transmite aceste greutăţi pământului pe care se află, într-un mod cât mai uniform.
Criteriul rezistenţei construcţiei la seisme trebuie să fie un factor determinant în alegerea tipului de structură de rezistenţă şi a materialelor folosite.
Structura în cadre din beton armat este unul dintre cele mai folosite tipuri de structură , care constă în principal din planşee, grinzi şi stâlpi. Principiul de bază este următorul: greutatea este preluată mai întâi de planşeele de beton, care la rândul lor se sprijină pe grinzi, acestea se sprijină pe stâlpi, stâlpii pe fundaţii, iar fundaţiile pe pământ.
Structura în cadre din beton armat este folosită și în cazul construcției Young Residence 2, aceasta fiind menită să reziste la cutremure cu o magnitudine de 9 grade pe scara Richter.
Avantajul principal al folosirii acestor structuri se datorează faptului că ductilitatea acestora le recomandă în zone cu seismicitate mare.
Comparativ cu alte țări europene, precum Germania, Franța sau Marea Britanie, pentru care seismul are o intensitate mai redusă și acționează mult mai rar, în Romania cutremurul "joacă" un rol important. Structura de rezistență "intervine" întotdeauna în a limita pagubele provenite în urma seismului și în a asigura o protecție construcției pe întreaga ei durată de exploatare.